OSAGAIAK:

200 g urdaiazpiko

Tipulin 1

Baratxuri ale 1

100 g irin

100 g gurin (edo 100 ml oliba-olio birjina estra)

1 l esne-eperrexil

Otoitz egiteko eta frijitzeko

irina

3 arrautza irabiatu

ogi birrindua

oliba-olioa

birjina estra

URRATSAK:

Moztu gurina dadotan eta jarri kazola batean urtzen. Pipatu tipulina eta baratxuri hortza, eta kazolan sartu. 5-6 minutuz erregosi, urdaiazpikoa txikituta sartu eta salto egin.

2. urratsa Irina eta erregosi ondo. Bota esnea pixkanaka, mugitzeari utzi gabe. Bexamela 20 minutuz prestatzen du, gutxi gorabehera, eta etengabe mugitzen du. Hautseztatu perrexil xehatuarekin.

3. urratsa – Masak gora egiten du iturri baten gainean. Igurtzi gainazala gurin pixka batekin, zarakarrik egin ez dadin edo film paperez estali ez dadin, eta utzi hozten.

4. urratsa Masa hotza dagoenean, moztu eta kroketak moldatzen ditu.

5. urratsa Nharina, pasatu arrautza eta ogi birrindua eta frijitu olio ondo beroan.

6. urratsa. Eginda daudenean, kendu zartaginetik eta xukatu olio gehiegi sukaldeko paperez estalitako plater batean.

Urdaiazpiko-kroketen amaierako xehetasuna.