OSAGAIAK:
4 baratxuri ale
Pipermin kaiena koilarakada 1 (hautsa)
2 koilarakada oregano
Ezkai koilarakada 1
Txerri koilarakada 1
Perrexil xehatuaren koilarakada 1
Piperrauts gozo koilarakada 1
125 ml oliba-olio birjina estra
125 ml ozpin
gatza
URRATSAK:
Jarri osagaiak mahai gainean: baratxuria, pipermin hautseztatua, oreganoa, ezkaia, kominoa, perrexil xehatua, piperrauts gozoa, oliba-olioa, ozpina eta gatza.
Nola egin chimichurri saltsa, Karlos Arguiñanoren errezeta erraza – Paso 1
Zartagin batean ezkaia ematen du, oreganoa, kominoa eta pipermin kaiena birrindua zaporea har dezan. Gehitu olio tanta batzuk eta berotu aromak aska ditzaten (sukaldatu gabe).
Nola egin chimichurri saltsa, Karlos Arguiñanoren errezeta erraza – Paso 2
Pikatu baratxuri-hortzak.
Espezia beroak mortero batera pasatzen ditu, piperrautsa eta perrexil xehatua gehitzen dizkio eta morteroarekin maja egiten du.
Espeziak saretu ondoren, ozpina eta olioa gehitzen ditu. Jarri gatz puntuan eta segi xoratzen.
Kendu bola bat eta gehitu baratxuriak gordinik.
Nola egin chimichurri saltsa, Karlos Arguiñanoren errezeta erraza – Paso 3
Prest daukazu chimichurria! Ezin hobea haragi erreak ontzeko.
Etxeko chimichurri lehorra
Beste aukera bat (oso praktikoa) chimichurria prest edukitzea da, espezia lehorrak flasko hermetiko batean nahastuta, erabiltzeko unean oliba- eta ozpin-olioa bakarrik gehitu behar izateko, nahasteko eta txorizoak edo saltxitxak, haragi erreak eta arrainak laguntzeko.
Chimichurri beratua prestatu ondoren, hozkailuan gorde dezakezu.