OSAGAIAK:

  • Piper gorri 1
  • Tomate handi xehatu 1
  • 2 baratxuri ale txikituta
  • 6 koilarakada oliba-olio
  • gatza
  • azafrai hariak
  • 2 koilarakada perrexil xehatu eta 2 koilarakada piperrauts gozo hauts
  • 300 g zapo zatitan
  • 250 g muskuilu
  • 150 g txipiroi eraztun
  • 12 izkira
  • 1.5 litro arrain-salda 400 g arroz lurruneztatu ale erdi karolina ®

URRATSAK:

1. urratsa
Lapiko handi batean, berotu arrain-salda azafraiarekin batera.

2. urratsa
30 cm-ko paella-ontzi batean edo zartagin handi ez oso sakon batean, 4 koilarakada oliba-olio su ertain-altuan berotzen ditu. Frijitu apur bat zapoa, ganbak eta txipiroiak 1-2 minutuz. Ez prestatu erabat. Erretiratu eta erreserbatu.

3. urratsa
Gehitu gainerako 2 olio koilarakadak eta frijitu piper gorriaren zerrendak, ondoren tomatea kubitutan moztuta. Baratxuria, perrexila eta piperrauts gozoa gehitzen ditu, dena irauliz. Murriztu sua eta gehitu arroza eta irauli pixka bat frijituta gera dadin. Urrats honek arrozak sendotasun itsaskorra har ez dezan laguntzen du.

4. urratsa
Isuri salda beroa eta irakin 3 minutuz, arrozari eraginez eta paella-ontzia noizbehinka biratuz. Gehitu erreserbatutako arrain eta itsaski guztiak paella-ontzian banatuz. Probatu gatza eta gehitu gehiago behar izanez gero. Ez nahastu gehiago puntu honen ondoren. Jaitsi sua eta jarraitu su motelean prestatzen arrozak likidoa xurgatu arte (14 minutu inguru). Beharrezkoa bada, gehitu likido gehigarria.

5. urratsa
Paella prest dagoenean eta likido guztia lurrundu denean, utzi arrozari atseden hartzen minutu batzuk gehiago. Zerbitzatu eta gozatu.