OSAGAIAK:

  • 6 patata
  • 3 txorizo
  • Tipula 1
  • Piper berde 1
  • 2 piper txorizero
  • Baratxuri-buru
  • ura
  • oliba-olioa
  • gatza
  • 2 ereinotz-orri
  • Pipermin 1
  • perrexila (apaintzeko)

URRATSAK:

Pikatu tipula eta piper berdea eta jarri lapiko azkar batean olio txorrotada batekin. Gehitu baratxuri-burua, erramu-hostoak eta pipermina (pipitarik gabe). Xerratan moztutako txorizoak eta patata zuritu eta urjauziak ditu. Urez eta onduz estaltzen du. Itxi eltzea eta sukaldea 1 minutuan, lurruna ateratzen hasten denetik 5 minutuz.

Eltze azkar bat erabiltzen ez baduzu, prestatu patatak gisatu arte (30-40 minutu, gutxi gorabehera).

Thank you for watching

Kendu haziak piper txorizeroei eta jarri beratzen ur epeleko ontzi batean. Biguntzen direnean, utzi epeltzen, kendu haragia labana batekin eta eskatu.

Lapikoa destatu, burua baratxuriz eta pipermina atera eta koilaroi batekin koipea kentzen du. Gehitu piper txorizeroak, mugitu eta sukaldea beste bi minutuz (zaporeak nahas daitezen).

Jarri gatz puntuan.

Zerbitzatu patatak errioxar erara plater sakon batean eta apaindu perrexil hostotxo batekin.