OSAGAIAK:

  • 6 arrautza
  • 3 patata (600 gr)
  • Tipula txiki 1
  • Piper berde 1
  • 2 oliba-olio baso
  • gatza
  • perrexil hosto bat

URRATSAK:

Pela eta pikatu tipula dado ertainetan. Garbitu piper berdea, kendu zurtoina eta kendu pipitak eta moztu dadotan.

Patatak zikin baleude, jarri ur truke. Itsatsi, moztu erditik luzeran, eta, ondoren, moztu zati bakoitza 1/2 zentimetroko ilargierdi finetan.

Sartu dena zartaginean, nahi bezala ondu eta su leunean frijitu 25-30 minutuz.

Kendu frijitua eta edan. Pasatu olioa ontzi batera eta gorde. Garbitu zartagina sukaldeko paper xurgatzailearekin.

Urkatu arrautzak, jarri ontzi handi batean eta bota. Salba itzazu nahi bezala, gehitu patata, tipula eta piperraren frijitua eta nahastu ondo.

Jarri zartagina berriro sutan, gehitu olio erreserbatuaren txorrotada bat eta gehitu nahasketa. Mugitu pixka bat egurrezko koilara batekin eta itxaron (20 segundo) mamitzen hasi arte.

Ertzak bereizten ditu, zartagina zartaginak baino diametro handiagoko plater batez estaltzen du eta buelta ematen dio.

Bota ezazu berriro beste aldetik.