OSAGAIAK:

2 milanesa
100 gramo espinaka
60 gramo gazta fresko
Katilu 1 esne (240 mililitro)
3 koilarakada makiena-zopa
Intxaur muskatu koilarakada 1
Pipermin-koilarakada
Koilarakadatxo 1 proventzal
2 koilarakada soda proventzal
Interesgarria izan dakizuke: Milanesa errioxar erara

URRATSAK:

1
Hasteko, florentziarako errezeta gorena prestatzen hasten da plater honen oinarriarekin, milanesarekin. Horretarako, kendu ageriko koipea haragitik eta pasatu lehenik arrautza irabiatuarekin bakarrik edo nahi dituzun ongailuekin, adibidez, ziapea edo proventzala. Ondoren, pasatu ogi birrinduan, haragi guztia estal dezan presioa eginez. Ukitu krokanteagoa lortzeko, azken hori polentarekin, oloarekin eta/edo haziekin nahas dezakezu.

2
Milanesak labean sukaldatu 10 minutuz su handienean koipeztatutako erretegi baten gainean, 200-220 ºC. Ondoren, eman buelta eta egosi beste 5 minutuz.


3
Bitartean, disolbatu maikena esne hotzean eta berotu mikrouhin-labean minutu batez. Mugitu eta berotu 30 segundo gehiago loditu arte. Saltsa zuri lodi bat geratuko da, espinakarekin nahasteko aproposa, pixka bat hezea izan baitaiteke


4
Ondu saltsa zuria nahi bezala.

5
Pikatu ziazerba-hosto garbi eta gordinak.


6
Nahastu espinaka florentziazko saltsa zuriarekin eta gorde ezazu.


7
Milanesak 5 minutuz egosi ondoren, gehitu espinaka saltsa gazta birrinduarekin batera, sukaldatu beste 5 minutuz. Labeko parrillan egin dezakezu gazta habia dadin.


8
Zerbitzatu zure milanesak florentziara patata natural batzuekin, purearekin edo zure goarnizio gogokoenarekin. Kontatu iruzkinetan zure iritzia eta partekatu gurekin azken emaitzaren argazki bat.