OSAGAIAK:
400 gramo kalabaza
60 gramo gazta fresko
6 enpanada estalki
Ziape-zopa koilarakada 1
Intxaur muskatuaren postreko koilarakada 1
Koilarakadatxo 1 proventzal
Piperbeltz pittin bat
Arrautza 1 (margotzeko)
Interesa ere izan dezakezu: Kalabaza lore enpanada gaztarekin
URRATSAK:
1
Hasteko, kalabaza eta gazta enpanaden errezetarekin, lehenik eta behin kalabaza prestatu beharko duzu. Horretarako, hainbat aukera dituzu. Aukeretako bat zuritzea, kuboetan moztea eta 20 minutuz irakitea da, pintzelkadara sardexkatik erori arte. Errezetaren amaieran, kalabaza prestatzeko beste modu batzuk aurki ditzakezu.
2
Egosita dagoenean, eraman ezazu iragazki batera ontzi batekin azpian sartzeko, eta aska dezala xurgatu ahal izan duen ura. Bai likido honek, bai kalabaza irakiteko erabili duzunak, mantenugai ugari ditu; beraz, egosi edo salda hondo baterako gorde nahiko duzu.
Trikimailua: urrats hau alde batera uzteak zure betegarria oso heze geratzea eta zure enpanadak irekitzea eragin dezake. Errezetaren amaieran, hezetasun gutxien xurgatzen duen kalabaza prestatzeko beste modu batzuk aurkituko dituzu.
3
Zapaldu kalabaza eta egokitu gustura intxaur muskatuarekin, piperbeltzarekin, proventzalarekin eta ziapearekin. Hauek dastatzeko erabil ditzakezun osagai batzuk baino ez dira, baina zure gogokoa bada, ezkaia, erromeroa, oreganoa, kominoa edo aji ehoa hauta ditzakezu, pikanteak gustuko badituzu, besteak beste. Probatu betegarria eta zuzendu zaporea, beharrezkoa bada.
Trikimailua: masarekin konbinatzean zapore pixka bat galduko du, beraz, ondo zaporetsu eta bizi geratzen dela ziurtatu.
4
Betegarria prest dagoenean, bete kalabaza-enpanadillak labean. Horretarako, purearen koilarakada bat hartu eta masa-diskoaren erdian kokatu. Busti pixka bat ertzak, itxitakoan ondo zigilatu daitezen, eta, ondoren, gehitu gazta-ontzi bat erdian. Itxi enpanada eta eman nahi duzun modua aurrez koipeztatutako erretegi batera eramateko.
5
Margotu kalabaza gaziko enpanadillak arrautza irabiatuarekin, eta egosi aurrez berotutako labean, 200 ºC – 220 ºC-tan, 20 minutuz edo urre kolorekoak izan arte.
Trikimailua: 3-5 minutu inguru prestatu ditzakezu parrillan, masaren urre eta krokantea biziagoa izan dadin.
6
Opil eta gazta enpanadak prest daudenean, bazkari edo afari arin osasungarri eta goxoan gozatu ahal izango dituzu. Bazkaltzera! Esaiguzu zer iruditu zaizun errezeta hau iruzkinetan.
