OSAGAIAK:

100 gramo almendra irin
1 koilarakadatxo tipula hauts
Paprika edo piperrauts koilarakada 1
250 cheddar gazta tanta edo gazta parmesano birrindua
3 pieza jitomate handi
2 zuhaitz-txil
Txile morita 1
nahikoa ur
gatza eta piperbeltza nahi bezala
180 gramo oilasko xehatu
Zilindro fresko adar 1
Tipula-pieza erdia

URRATSAK:

Txilakil keto errezeta hau egiteko, lehenengo totopoak prestatu. Horretarako, ontzi batean almendra-irina tipula hauts koilarakadatxo batekin eta paprika koilarakada txiki batekin nahasten da. Gainera, beste espezieren bat gehitu dezakezu: baratxuria, piperbeltza, kurguma, etab.

2
Txarola batean, txeddar gazta barreiatzen du eta, berehala, hautseztatu almendra eta espezien irin nahasketa guztia. Ondoren, eraman txarola 200 ° C-tan labera 12-15 minutuz gazta erabat urtu eta irinarekin integratu arte.


3
Laberatu ondoren, paperezko eskuzapi baten laguntzaz, gaztak askatutako gehiegizko koipea kentzen du, eta markatutako aizto baten laguntzaz, triangeluak mozten ditu. Oraindik bigun daudela sentitzen baduzu, bereizi ondoren, minutu batzuk gehiago laberatu ahal izango dituzu oso krokante geratu arte.


4
Totopoak prest dituzunean, prestatu saltsa. Horretarako, aski ur duen eltze batean jarri jitomateak irakiten zuhaitz eta txile morita txilekin, utzi 5 minutuz bigundu daitezen.

5
Jitomateak prest dagoenean, likidogailura pasatzen da tipula zati batekin, baratxuri hortz birekin, gatza eta piperbeltza nahi bezala, eta jitomate eta txilen egosteko uraren txorrotada bat ere gehitzen du. Gainera, beste espeziaren bat ere gehitu dezakezu, hala nola kominoa edo perrexil lehorra.


6
Saltsa likidotuarekin, berotu olio apur bat eta hustu saltsa, nahi duzun lodiaren arabera. Nahi baduzu, ur gehiago gehitu dezakezu eta zure ertain-baxuan janaria prestatzen utzi. Egiaztatu zaporea eta, beharrezkoa ikusten baduzu, gehitu gatz eta piperbeltz gehiago.


7
Totopoekin eta saltsa prest, zerbitzatzeko unea da. Horretarako, totopozko ohe bat plater batean jarri eta, ondoren, saltsarekin bainatu. Jarraian, gehitu oilasko xehatua, tipula xehatua eta zilantrozko hostotxo batzuk. Goza ezazu dezakezu txilakil keto zoragarriez! Kontatu iruzkinetan zure iritzia eta partekatu gurekin azken emaitzaren argazki bat.

#

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Acerca de este sitio

Este puede ser un buen lugar para presentarte a ti mismo y a tu sitio o para incluir algunas acreditaciones.

Encuéntranos

Dirección
Calle Principal, 123
Madrid, 28000

Horas
Lunes a viernes: de 9:00 a 17:00 h.
Sábado y domingo: de 11:00 a 15:00 h.